FERRARI Cromo

FERRARI Cromo

1954 grundades traktortillverkaren Ferrari i staden Luzzara i Emilia-Romagna, regionen som är världskänd för sina livsmedelsprodukter: parmesanost, parmaskinka, balsamvinäger, Barillas pasta o.s.v. I denna region verkar många framstående industriföretag med inriktning mot lantbruk.

1957 kom Ferraris första enaxlade tvåhjuliga traktor, som blev en stor framgång, och 1965 kom den första fyrhjuliga traktorn.

Ferrari ingår sedan 1988 i BCS-koncernen (namnet kommer av grundarnas efternamn - Bonnetti, Castoldi och Speroni). BCS är en av Europas ledande tillverkare av maskiner för jordbruk och landskaps/trädgårdsskötsel och utan tvekan störst när det gäller enaxlade traktorer.

En Ferraritraktor är konstruerad med ett mål i sikte, att vara så användarvänlig som möjligt. De fyrhjuliga traktorerna i serien Cromo är eleganta och smidiga. Vi har valt att sälja den midjestyrda AR-modellen (som man kan styra både med hjul och med hjälp av att den horisontella leden mellan de båda axlarna kan röra sig fritt). Det finns även modellen RS (som man bara styrar med hjulen). En mängd olika redskap kan beställas till traktorerna. För mer info, se Ferraris hemsida: www.ferrariagri.it

Ferraris egen video med deras fyrhjuliga traktorer "in action"  -   https://www.youtube.com

För info om Ferraris enaxlade tvåhjuliga traktorer, se under Lantbruk och trädgård.