500-serien

500-serien

1954 grundades traktortillverkaren Ferrari i staden Luzzara i Emilia-Romagna, regionen som är världskänd för sina livsmedelsprodukter: parmesanost, parmaskinka, balsamvinäger, Barillas pasta o.s.v. I denna region verkar många framstående industriföretag med inriktning mot lantbruk.

1957 kom Ferraris första enaxlade tvåhjuliga traktor, som blev en stor framgång, och 1965 kom den första fyrhjuliga traktorn.

Ferrari ingår sedan 1988 i BCS-koncernen (namnet kommer av grundarnas efternamn - Bonnetti, Castoldi och Speroni). BCS är en av Europas ledande tillverkare av maskiner för jordbruk och trädgårds/landskapsskötsel, och utan tvekan störst när det gäller enaxlade traktorer.

En Ferraritraktor är konstruerad med ett mål i sikte, att vara så användarvänlig som möjligt. 500-serien vänder sig både till t.ex. trädgårdsodlare på hobbynivå som till yrkesfolk inom landskapsskötsel, naturvård (slåtter) m.m.

De enaxlade traktorerna i 500-serien som kallas Grifon (Gripen, med lite fantasi liknar de en rovfågel som böjer sig ned) kan endast använda frontmonterade redskap, men till dessa är de utomordentligt praktiska i många olika miljöer. Mycket bra som sopmaskin, som olika slags klippare, som snöblad, vertikalskärare, rotorslåtter, kantskärare och inte minst som slåtterbalk för naturvårdsslåtter. För mer info, se Ferraris hemsida: http://www.ferrariagri.it/en/product/mowers-53fae23ba2387c182f7b23c7

Produkter
12 36 72